Śledź na pajdzie chleba
z pastą jajeczną, marynowanymi opieńkami, piklowaną czerwoną cebulą i koprem
Skrzydełka z kurczaka (8 szt.)
marynowane w sosie BBQ z Aperolem, oprószone szczypiorem i sezamem
Tatar z wołowiny
z marynowanymi grzybami, ogórkiem kiszonym, cebulą, konfitowanym żółtkiem, pudrem z czarnej oliwki, olejem św. Wawrzyńca, musztardą i grzanką ziołową
sałaty
Sałata z pieczonym w rozmarynie i czosnku camembertem
z burakami, gruszką, piklowaną rzodkwią, orzechami włoskimi, rukolą i dresingiem balsamicznym
Micha energetyczna
hummus, quinoa, pomidorki cherry z pesto, pikantna czerwona cebula, marynowane buraki, marynowana soja edamame, grillowany ser halloumi i mix sałat
Cezar z panierowanymi boczniakami
sałata rzymska, sos z anchois i kaparami, pomidory, parmezan, grzanki ziołowe i rukola
Pierogi
Pierogi z pieczoną kaczką
podane z musem jabłkowym z hibiskusem, prażoną cebulką i chipsami z jarmużu 7 szt.
Burgery
SŁOIK BURGER - Burger wołowy z pomidorem, piklowaną rzodkwią, sałatą lodową, czerwoną cebulą, nachosami i majonezem sriracha
podany z frytkami wiejskimi i sosem czosnkowym
Burger wołowy old school z pieczarkami, smażoną cebulką i serem cheddar, podany z sałatą rzymską, pomidorem, ogórkiem konserwowym
podany z frytkami wiejskimi, sałatką colesław i sosem czosnkowym
Burger wołowy po góralsku z oscypkiem, bekonem, żurawiną, czerwoną cebulą i rukolą
podany z marynowanym burakiem, frytkami wiejskimi i sosem czosnkowym
makarony
Rustica z kurczakiem
z sosem śmietanowo-pomidorowym, szpinakiem, cukinią, pomidorkami cherry, grzybami portobello i serem grana padano
dania główne
Filet z łososia
z solirodem, rzodkiewką, dzikim brokułem, karmelizowaną cytryną i pesto z rukoli, na puree ziemniaczanym z musztardą francuską
Stek z rostbefu
podany z pieczonym ziemniakiem z gzikiem, sosem pieprzowym na demi glasie i sałatką
Pierś z kurczaka zagrodowego sous-vide
podana z sosem truflowym, ziemniakami gratin i zielonymi warzywami w maśle orzechowym
Grillowana polędwiczka wieprzowa
podana z puree ziemniaczanym z musztardą, gałązką dzikiego brokuła i pikantnym sosem chimichurri
Burger z panierowanym boczniakiem
camembertem, piklowaną rzodkwią, pomidorem i rukolą podany z frytkami wiejskimi i sosem czosnkowym