×

Zapraszamy na świeży i pyszny lunch od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 16 w cenie 29,90 zł, na miejscu i z odbiorem własnym (cena opakowania na wynos 2 zł).
Lemoniada do lunchu na miejscu 7 zł.
Zamówienia przyjmujemy telefonicznie pod numerem 600 396 688.
W tym tygodniu nasza Szefowa Kuchni proponuje:

Poniedziałek   2.10

Zupa:   Krem brokułowy z prażonymi płatkami migdałów

Danie:  Filet z indyka marynowany w ziołach i cytrynie podany z sosem orzechowym, risotto

dyniowym, rukolą i serem grana padano

Kotlety wegetariańskie z kaszy gryczanej z twarogiem i pieczarkami, podane z ziemniakami

puree, miksem sałat i sosem kaparowym

Deser: Kruche babeczki z kremem mascarpone i karmelizowanymi śliwkami z nutą rozmarynu

 

Wtorek      3.10

Zupa:    Zabielana zupa grzybowa z makaronem

Danie:  Piccata z kurczaka z sosem arabiata, kremowym puree ziemniaczanym i fasolką szparagową

Tortilla z hummusem, grillowanymi warzywami i serem mozzarella, podana z pikantnym

sosem chipotle i mixem sałat

Deser:  Placek z owocami i kruszonką

 

Środa    4.10

Zupa:    Zupa zacierkowa z ziemniakami i koperkiem

Danie:   Kotlet mielony z tłuczonymi ziemniakami i marchewką z groszkiem

Burger z panierowanymi boczniakami, pomidorem, sałatą , czerwoną cebulą, frytkami oraz

sosem czosnkowym

Deser:  Brownie z malinami

 

Czwartek    5.10

Zupa:   Włoska zupa minestrone z oliwą bazyliową

Danie:  Filet z kurczaka w orzechowym sosie satay z kolendrowym ryżem i surówką z kolorowej

kapusty

Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną i złocistą cebulką

Deser:  Kokosowa panna cotta z musem mango

 

Piątek   6.10

Zupa:   Krem z pieczonej marchewki z mlekiem kokosowym i imbirowymi śliwkami

Danie:  Filet z miruny w chrupiącej panierce  z sosem cytrynowo – bazyliowym, kaszą

pszenną i brokułami z wody

Dynia piżmowa zapiekana z serem feta, podana z hummusem z suszonymi pomidorami i

mixsem sałat

Deser:  Mus z czarnej porzeczki z owsianym herbatnikiem

 

Call Now Button