Zapraszamy na świeży i pyszny lunch od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 16 w cenie 29,90 zł, na miejscu i z odbiorem własnym (cena opakowania na wynos 2 zł).
Lemoniada do lunchu na miejscu 7 zł.
Zamówienia przyjmujemy telefonicznie pod numerem 600 396 688.
W tym tygodniu nasza Szefowa Kuchni proponuje:
Poniedziałek 2.10
Zupa: Krem brokułowy z prażonymi płatkami migdałów
Danie: Filet z indyka marynowany w ziołach i cytrynie podany z sosem orzechowym, risotto
dyniowym, rukolą i serem grana padano
Kotlety wegetariańskie z kaszy gryczanej z twarogiem i pieczarkami, podane z ziemniakami
puree, miksem sałat i sosem kaparowym
Deser: Kruche babeczki z kremem mascarpone i karmelizowanymi śliwkami z nutą rozmarynu
Wtorek 3.10
Zupa: Zabielana zupa grzybowa z makaronem
Danie: Piccata z kurczaka z sosem arabiata, kremowym puree ziemniaczanym i fasolką szparagową
Tortilla z hummusem, grillowanymi warzywami i serem mozzarella, podana z pikantnym
sosem chipotle i mixem sałat
Deser: Placek z owocami i kruszonką
Środa 4.10
Zupa: Zupa zacierkowa z ziemniakami i koperkiem
Danie: Kotlet mielony z tłuczonymi ziemniakami i marchewką z groszkiem
Burger z panierowanymi boczniakami, pomidorem, sałatą , czerwoną cebulą, frytkami oraz
sosem czosnkowym
Deser: Brownie z malinami
Czwartek 5.10
Zupa: Włoska zupa minestrone z oliwą bazyliową
Danie: Filet z kurczaka w orzechowym sosie satay z kolendrowym ryżem i surówką z kolorowej
kapusty
Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną i złocistą cebulką
Deser: Kokosowa panna cotta z musem mango
Piątek 6.10
Zupa: Krem z pieczonej marchewki z mlekiem kokosowym i imbirowymi śliwkami
Danie: Filet z miruny w chrupiącej panierce z sosem cytrynowo – bazyliowym, kaszą
pszenną i brokułami z wody
Dynia piżmowa zapiekana z serem feta, podana z hummusem z suszonymi pomidorami i
mixsem sałat
Deser: Mus z czarnej porzeczki z owsianym herbatnikiem