LUNCH WARSZAWA CENTRUM
Zapraszamy na świeży i pyszny lunch od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 16:00 w cenie tylko 29,90 zł. Oferujemy lunch na miejscu i na wynos z odbiorem własnym (cena opakowania na wynos 2,00 zł). Zamówienia telefoniczne przyjmujemy pod numerem 600 396 688
Herbata zimowa do lunchu na miejscu w cenie 7,90 zł.
W tym tygodniu Szefowa Kuchni proponuje:
Poniedziałek 11.12
Zupa: Zupa grzybowa z łazankami
Danie: Makaron z kurczakiem, sosem arabiata, oliwkami, cukinią bakłażanem
Kotlety wegetariańskie z ryżem, twarogiem i pieczarkami, podane z ziemniakami
puree, sosem kaparowym i glazurowaną marchewką
Deser: Mus czekoladowy z mandarynką i prażonymi orzechami
Wtorek 12.12
Zupa: Zupa pomidorowa z ryżem
Danie: Kotlet schabowy z ziemniakami puree i zasmażaną kapustą
Dynia piżmowa w chrupiącej panierce podana z tabbouleh i sosem czosnkowym
Deser: Ciasto jabłkowe z budyniem
Środa 13.12
Zupa: Kartoflanka z majerankiem i bekonem
Danie: Filet z kurczaka z tzatzikami, pomidorowym kaszotto i fasolką szparagową
Panierowany boczniak z kremowym puree ziemniaczanym i sałatą z rzodkiewką, szczypiorem
oraz śmietaną
Deser: Placek owsiany z owocami i białą czekoladą
Czwartek 14.12
Zupa: Zabielana zupa kalafiorowa z koperkiem
Danie: Gulasz wieprzowy z ziemniaczanymi gnocchi i surówką z ogórków kiszonych
Warzywa w tempurze podane z hummusem, sałatą orientalną i sosem chimichurri
Deser: Biszkopt z kremem kokosowo -bananowym
Piątek 15.12
Zupa: Zupa z soczewicą i pomidorami
Danie: Fish & chips – filet z miruny w tempurze z frytkami, surówką coleslaw i sosem czosnkowo –
cytrynowym
Makaron z sosem serowym, szpinakiem, brokułami i pomidorami cherry
Deser: Pomarańczowa babka piaskowa