×

Zapraszamy na świeży i pyszny lunch od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 16 w cenie 26,90 zł, na miejscu i z odbiorem własnym (cena opakowania na wynos 2 zł).
Herbata zimowa do lunchu na miejscu 6 zł.
Zamówienia przyjmujemy telefonicznie pod numerem 600 396 688.
W tym tygodniu nasza Szefowa Kuchni proponuje:

Poniedziałek  20.03

Zupa:    Zupa pomidorowa z ryżem

Danie:  Grillowana pierś z kurczaka z gniochi, sosem bazyliowym, pomidorami, cukinią i rukolą

Makaron z łososiem, sosem krewetkowym, cukinią, pomidorami i szpinakiem

Deser:  Pudding chia z kokosem i mango

 

Wtorek    21.03

Zupa:    Krem z białych warzyw z prażonymi pestkami słonecznika i chipsem z jarmużu

Danie:  Burger z szarpaną wieprzowiną, piklowaną czerwoną kapustą, sałatą, cebulą i sosem

rosyjskim

Kotlet z batatów i soczewicy z grillowaną cukinią i miksem sałat

Deser:  Ciasto korzenne z kremem mascarpone i orzechami

 

Środa    22.03

Zupa:   Zupa koperkowa z ziemniakami

Danie:  Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i bryndzą podany ze śmietankowym puree, fasolką

szparagową i sosem musztardowym

Wrapy z warzywami grillowanymi, hummusem, mixem sałat i  sosem czosnkowym

Deser:  Sernik z białą czekoladą i sosem malinowym

 

Czwartek    23.03

Zupa:   Krem z groszku zielonego z pikantnym chimichurri

Danie:  Pulpeciki drobiowe z sosem kaparowym, ziołowym ryżem i glazurowaną marchewką

Tarta z pieczonymi burakami, kozim serem, gruszką oraz salsą orzechową

Deser:  Babeczki z kremem mascarpone i owocami

 

Piątek   24.03

Zupa:   Zupa orientalna z mlekiem kokosowym, nudlami, warzywami i kolendrą

Danie: Filet z miruny w tempurze podany na risotto z zielonym groszkiem i szpinakiem oraz pieczoną

cytryną

Kotlety ziemniaczane z białym serem i prażoną cebulką, podane z bukietem sałat

i sosem boczniakowym

Deser:  Jabłka duszone z rabarbarem oprószone kokosową kruszonką