×

Zapraszamy na świeży i pyszny lunch od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 16 w cenie 26,90 zł, na miejscu i z odbiorem własnym (cena opakowania na wynos 2 zł).
Herbata zimowa do lunchu na miejscu 6 zł.
Zamówienia przyjmujemy telefonicznie pod numerem 600 396 688.
W tym tygodniu nasza Szefowa Kuchni proponuje:

Poniedziałek 28.11

Zupa orientalna z mlekiem kokosowym, kolendrą, makaronem i warzywami

Pulpety drobiowe z musztardowym puree, sosem śmietanowym z suszonymi pomidorami i brokułami okraszonymi masłem migdałowym

Kopytka w sosie winno – maślanym z dynią, szpinakiem i gruszką oraz kozim serem

Mus truskawkowy z sezamkiem

 

Wtorek 29.11

Krem z pomidorów z czosnkowymi grzankami

Pierś z kurczaka z grillowaną kukurydzą, puree ziemniaczanym i pikantnym sosem chimichurri

Krokiety z jajkami, pieczarkami i szczypiorkiem, podane z sosem czosnkowym i surówką z marchewki i selera

Ciasto czekoladowo – bananowe

 

Środa 30.11

Zabielana zupa ogórkowa z koperkiem

Burger z szarpaną wieprzowiną, czerwoną kapustą, nachos, ogórkiem konserwowym i sosem chipotle

Chrupiący kalafior podany z energetycznymi ziarnami i hummusem ziołowym oraz pikantnym sosem ajwar

Gruszki karmelizowane z dynią oprószone prażonymi orzechami

 

Czwartek 1.12

Zupa boczniakowa z ciecierzycą i pomidorami

Makaron penne z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i cukinią oraz sosem bazyliowym

Kotlet z białej fasoli z pestkami słonecznika podany z warzywnym kaszotto i sosem arabiata

Placek z owocami i kruszonką

 

Piątek 2.12

Zupa koperkowa

Filet z miruny w chrupiącej panierce podany z sosem cytrynowym, ryżem oraz mixem sałat z vinegretem gruszkowo – tymiankowym

Pikantne pierogi szpinakowe z soczewicą i suszonymi pomidorami podane z rukolą i sosem czosnkowym

Ciasto jogurtowe z cynamonem i jabłkami