LUNCH WARSZAWA CENTRUM
Zapraszamy na świeży i pyszny lunch od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 16:00 w cenie tylko 29,90 zł. Oferujemy lunch na miejscu i na wynos z odbiorem własnym (cena opakowania na wynos 2,00 zł). Zamówienia telefoniczne przyjmujemy pod numerem 600 396 688
Lemoniada do lunchu na miejscu w cenie 7,90 zł.
W tym tygodniu Szefowa Kuchni proponuje:
Poniedziałek 28.07
Zupa: Zupa cebulowa z serowymi grzankami
Danie: Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym z ziemniaczany puree i fasolką szparagową okraszoną
bułką tartą
Gnocchi z gruszką, szpinakiem, koprem włoskim i kozim serem w sosie winno – maślanym
Deser: Arbuz
Wtorek 29.07
Zupa: Krem z białych warzyw z pikantną salsą mango
Danie: Kotlet schabowy z ziemiankami, jajkiem sadzonym oraz mizerią
Kalafior pieczony w czosnku i ziołach podany z czarną soczewicą z bobem, pomidorami i jarmużem
Deser: Mus z białą czekoladą i limonką oraz malinami
Środa 30.07
Zupa: Flaczki z boczniaka
Danie: Pita z kurczakiem, piklowaną czerwoną kapustą, sosem sriracha, cebulą, nachosami oraz frytkami
Kotlety jajeczne z pieczarkami i szczypiorkiem, podane z młodymi ziemniakami, sosem czosnkowym
oraz brokułami z masłem migdałowym
Deser: Ciasto z wiśniami i kruszonką
Czwartek 31.07
Zupa: Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem
Danie: Grillowany filet z kurczaka marynowany w pesto z warzywami z wody, pomidorową kaszą pszenną i
sosem jogurtowym
Pierogi z botwiną, sosem szczypiorkowym i rukolą
Deser: Tiramisu z amarettini i truskawkami
Piątek 1.08
Zupa: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, edamame i pomidorami
Danie: Filet z miruny w tempurze na risotto z zielonym groszkiem i szpinakiem, oliwą bazyliową i
cytryną
Pikantne kotlety z cieciorki i cukinii z kukurydzianym puree i bukietem sałat
Deser: Placek z jabłkami i budyniem