×

PONIEDZIAŁEK 19.02

Zupa kurkowa ze świeżym koprem

Makaron w sosie z sera plesniowego

lub

Pierś z kurczaka w sosie z marynowaną dynią, surówka z kapusty, ziemniaki puree

Ciasto domowe z owocami

 

WTOREK 20.02

Krem z czerwonej fasoli z tortillą

Racuchy z jabłkami, sosem zurawinowym, podane z kwasną śmietaną

lub

Eskalopki wieprzowe w sosie cebulowym, surówka po żydowsku i pieczone ziemniaki

sernik

 

ŚRODA 21.02

Zupa brokułowa

Papryka faszerowana ragou warzywnym, w pomidorowym sosie, zapieczona serem z dipem jogurtowym i kruchymi sałatami

lub

Pieczona szynka wieprzowa w sosie myśliwskim z kasza i buraczkami zasmażanymi

Mus owocowy z kwaśną śmietaną

 

CZWARTEK 22.02

Barsz ukraiński

Placki ziemniacane z sosem grzybowym

lub

Kurczak z karczochami, kruche sałaty, ziemniaki ze świeżymi ziołami

Ciasto czekoladowe

 

PIĄTEK 23.02

Grochówka

Tarta z burakiem marynowanym i kozim serem, kruche sałaty, krem balsamczny

lub

Filet z miruny, surówka z kwaszonej kapusty, ryż z warzywami

Szarlotka