×

Zapraszamy na świeży i pyszny lunch od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 16 w cenie 19,90 W tym tygodniu nasza szefowa kuchni proponuje:

 

PONIEDZIAŁEK 18.03.2019

Zupa zacierkowa

Mozzarella przekładana pomidorami z pesto, świeżą rukolą skropioną oliwą, podana z grzankami

lub

Pierś kurczaka w panierce z sezamem z opiekanymi ziemniakami i fasolką szparagową z masłem

Babeczka z ciasta kruchego z mascarpone

 

WTOREK 19.03.2019

Zupa pieczarkowa

Farfale w kremowym sosie z wędzonym łososiem i koprem, oprószone parmezanem z salsą z pomidorków koktajlowych i oliwą z oliwek

lub

Sznycel wieprzowy z jajkiem sadzonym, świeżym szczypiorem i puree z chrzanem, surówka z kiszonym ogórkiem

Twarożek owocowy z biszkoptem

 

ŚRODA 20.03.2019

Krem z dyni z prażonymi pestkami i świeżym imbirem

Karkówka pieczona w sosie grzybowym z buraczkami marynowanymi w kardamonie, podana z kopytkami

lub

Tortilla z warzywami grillowanymi z humusem i natką

Miodownik

 

CZWARTEK 20.03.2019

Zupa fasolowa

Ravioli z twarożkiem ziołowym, podane z klarowanym masłem i parmezanem

lub

Kurczak w suszonych pomidorach ze świeżym szpinakiem, surówka ze świeżych warzyw, ziemniaki

Wafel migdałowy, przekładany mascarpone owocowym

 

PIĄTEK 21.03.2019

Zupa buraczkowa

Camembert z żurawiną i kruchymi sałatami

lub

Polędwiczka wieprzowa w sosie z wędzonej papryki podana z surówką z brokuła i puree z batata

Biszkopt z owocami